Светлината на Атлантида, Десислава Шейтанова, Проза, Фантастика и фентъзи
-20%

Светлината на Атлантида

(Книга)

Автор: Десислава Шейтанова

том 1 Потомците на Атлантите
Цена:
Стара цена: 19,90 лв. -20% Нова цена: 15,92 лв.

В наличност

Промоцията важи от 20.12.2019 до 19.01.2020

Автор: Десислава Шейтанова Брой страници: 468
Категория: Българска литература; Проза; Художествена литература; Фантастика и фентъзи Език: Български
Тегло: 0.530 кг.
Издател: Лексикон Баркод: 978619220046
Дата на издаване: 30.11.2017 ISBN: 978619220046
Доставка

Доставка до 3 работни дни с куриерска фирма .

Плащане

Можете да заплатите чрез:

 • наложен платеж
 • банков превод

Разберете повече тук.

Нужда от консултация

Имате запитване? Нашите служители ще отговорят с радост.

Свържете се чрез:

Описание

Светлината на Атлантида

Ето Ви едно много добро българско фентъзи. Ама толкова добро, че е над средното европейско ниво. Това че е насочено към тийнейджърите не значи, че и други няма да посегнат към него. Напротив.
Това е книга с голям търговски потенциал, с виолетово оцветени отстрани страници и разделители с мирис на пачули или теменужки.

Независимо от това на каква възраст сте, пригответе се за незабравимо приключение в света на атлантите! Авторката Десислава Шейтанова като словесен шаман ще ви накара да потънете още от първите страници в света на Стела - Лей'та - Антара и ще ви държи в напрежение до самия край на повествованието. Ще преминете през всички перипетии на героинята така, все едно че сте в кожата й - от момента, в който тийнейджърката Стела, на прага на пълнолетието, е разтърсена от внезапното разкритие, че не е като другите, а е... безсмъртна, до поемането на ролята на Светлината на Атлантида - онзи извор на сила и светлина, който обединява в едно оцелелите от катастрофата атланти и ги подготвя да се изправят срещу предателството. Не се изненадвайте, че на финала ще усетите внезапен прилив на неподозирани сили и ще се идентифицирате с осъзналата мощта си героиня. Силен е само онзи, който поема отговорност за пътя си, казва ни Антара. И човек започва да се пита дали всички ние в крайна сметка не сме потомци на атлантите и не сме достойни и за най-смелите си мечти... Стига да си позволим да мечтаем.
.."Никога до този ден те не бяха използвали дарбите си, за да разрушават. Дълбаеха земната твърд, за да извличат метал, повдигаха камъни, за да изграждат съоръжения, строяха домове от гладък мрамор, оформен по волята и силата на мисълта им. Укротяваха морето, за да се къпят в топлата му прегръдка, или предизвикваха вълни, за да се състезават и забавляват. Но внимаваха. Не предизвикваха стихиите. До тази нощ.
Тази нощ отприщи скритите сили у народа им.
Огънят бушуваше безконтролно по хълма и оставяше след себе си черна, изгорена земя. Животните, питомни и доверчиви, тичаха в ужас пред пламъците, по-силните и по-бързите тъпчеха и убиваха по-слабите. Лавата в сърцето на острова се надигна през разкъсаната земна твърд и преля със зловещо съскане. Разтопен метал запълзя надолу по хълма. Морето се надигна с бучене, вълните изправиха гребени и заляха бреговете. Водната стена удари къщите и след нея оставаха само отломки.
Общото съзнание се бе разкъсало. Гняв и болка, болка и гняв. Атлантите, обзети от желание за мъст, от жажда да нараняват, отпуснаха силите си – без контрол, без мисъл, черна сляпа стихия на опустошението. Усещаха как една по една светлинките на отделните съзнания гаснеха.
Родел тичаше. Не можеше да помогне на своите, трябваше да запази момичето. Трябваше да спаси Светлината на Атлантида. Усещаше мрака, който се спускаше над общността. Болеше го от всяка светлинка, която гаснеше в ума му.
Те не бяха воини, не знаеха как да водят битка. Предателят щеше да ги избие. Някой трябваше да обедини тези, които се противопоставяха. Родел призова най-силните сред своите. Тези с най-мощни дарби. Трябваше да го блокират, да не му позволят да призове небесния огън. С преграда. Купол може би, който да пази защитниците. После да го обездвижат, да го оковат в решетки, неподвластни на силите му. Да разединят последователите му, да ги върнат сред своите. Ако не могат, да ги затворят с него, където предателите да изчакат съда на общността. Но преди това трябваше да спаси Светлината, да я отведе далеч от битката.
Мислите на Родел бързо прехвърляха възможните стратегии, координираха ги с онези, които бе призовал. Най-устойчивите, най-хладнокръвните сред своите, които все още не бяха слепи и глухи от гняв.
Но закъсняха. Там, на най-високото стъпало, противникът им изрева от болка и усилие, вперил поглед в небето. Ръката му се протегна и стисна китката на сина му.
– Помогни ми, сине! – изрева той и вдигна нагоре сплетените им в юмрук ръце.
И двамата се взираха в небето, зъбите им – стиснати от напрежение, от усилие. Огнените камшици в небето се завих¬риха в една огромна, кръгла топка – сякаш ядосано, чуждо слънце, надвиснало над острова.
Слънцето удари хълма и защитниците бяха пометени. Телата полетяха във въздуха, затъркаляха се по билото, потъваха в разпененото море, което ги разпръсваше като играчки върху скалистите брегове. Мнозина загинаха. Не доживяха да видят как белият дворец се разцепи и потъна заедно с хълма, върху който се извисяваше. Небесният огън се спусна чак до недрата на земята, до скалата в сърцевината на острова, който ги бе създал. Тя избухна във взрив от златна лава. Пръските се издигнаха в небето, зловещо красиви капки течно злато, които се посипаха по изпепелената земя и разхвърляните тела.
След кратък миг затишие се разнесе тътен, по-силен от всички предишни. Островът се разцепи. Бреговете потънаха, морето закипя, кипналата лава засъска, когато солените талази нахлуха в сърцевината на острова.
Надигнаха се вълни, по-високи от планински върхове. Те поеха към далечните брегове отвъд морето, за да сеят опу¬стошение в земята на хората. Там, където доскоро се извисяваше величествената Атлантида, морето кипеше в злостен водовъртеж от гореща вода. Оцелелите, между живота и смъртта, се носеха по вълните. Без дом, без надежда и без светлина.
Дъждът продължаваше да се лее. Бурята все така вилнееше."...

Върни се нагоре и купи ↑

Ще харесате още 

 • 13 парчета от счупеното време
  -15%

  13 парчета от счупеното време

  Калин Терзийски

  Стара цена: 5,00 лв. Нова цена: 4,25 лв.
 • Аллах, милост нямаш ли?

  Аллах, милост нямаш ли?

  Нидал Алгафари

  Цена: 25,00 лв.
 • Сестри Палавееви в бурята на историята

  Сестри Палавееви в бурята на историята

  Алек Попов

  Цена: 14,00 лв.
 • Разкази. Гераците
  -20%

  Разкази. Гераците

  Елин Пелин

  Стара цена: 4,90 лв. Нова цена: 3,92 лв.
 • 18% сиво

  18% сиво

  Захари Карабашлиев

  Цена: 12,00 лв.
 • Миличко мое тефтерче !

  Миличко мое тефтерче !

  Весела Фламбурари

  Цена: 8,00 лв.
 • Разкази на геолога

  Разкази на геолога

  Исак Исаков

  Цена: 3,50 лв.
 • Приказките на баба - сборник

  Приказките на баба - сборник

  колектив

  Цена: 16,90 лв.
 • Другият в съня ти

  Другият в съня ти

  Весела Люцканова

  Цена: 10,00 лв.
 • Red Shorts

  Red Shorts

  Велина Минкова

  Цена: 9,00 лв.
 • Ритъмът на сърцето

  Ритъмът на сърцето

  Росица Гайтанджиева

  Цена: 8,00 лв.
 • Черешова задушница

  Черешова задушница

  Валентин Караманчев

  Цена: 8,00 лв.
 • Войната на таралежите
  -15%

  Войната на таралежите

  Братя Мормареви

  Стара цена: 14,90 лв. Нова цена: 12,67 лв.
 • Любовта на 45-годишния мъж

  Любовта на 45-годишния мъж

  Калин Терзийски

  Цена: 15,00 лв.
 • Бялата царица
  -10%

  Бялата царица

  Станко Нацев

  Стара цена: 10,00 лв. Нова цена: 9,00 лв.
 • Разкази под линия
  -10%

  Разкази под линия

  Александър Шпатов

  Стара цена: 7,50 лв. Нова цена: 6,75 лв.
 • Ела и съдините

  Ела и съдините

  Женя Димова

  Цена: 11,00 лв.
 • Вилна зона

  Вилна зона

  Георги Мишев

  Цена: 14,95 лв.
 • Анонимни снайперисти

  Анонимни снайперисти

  Палми Ранчев

  Цена: 10,00 лв.
 • Гостенка от Космоса
  -10%

  Гостенка от Космоса

  Митко Щерев

  Стара цена: 6,00 лв. Нова цена: 5,40 лв.