Околен свят за 2. клас, Емилия Василева, Околен свят

Околен свят за 2. клас

(Учебници и помагала)

Автор: Емилия Василева

Одобрено от МОН, Заповед № РД 09-3681/18.08.2017 г.
Цена:
Цена: 14,67 лв.

В наличност

Автор: Емилия Василева Категория: 2.клас; Учебници; Околен свят
Издател: Просвета Плюс
Дата на издаване: 14.09.2017 Брой страници: 68
Език: Български Тегло: 0.100 кг.
Баркод: 9786192221058 ISBN: 9786192221058
Доставка

Доставка до 3 работни дни с куриерска фирма .

Плащане

Можете да заплатите чрез:

 • наложен платеж
 • банков превод

Разберете повече тук.

Нужда от консултация

Имате запитване? Нашите служители ще отговорят с радост.

Свържете се чрез:

Описание

Околен свят за 2. клас

Ученикът във 2. клас вече е преминал първата основна фаза на училищната адаптация. Започнали са изграждането на умения за самостоятелна работа и вписването на ученика в новата социална среда. Този факт обуславя тенденцията за поставяне на ученика в изследователска позиция, чрез която той ще проявява творческа инициатива, ще постига определените равнища на познание, ще стабилизира познавателната си активност и ще реализира своите потребности и интереси. Учебното съдържание по околен свят за 2. клас насочва към надграждане и по-пълно систематизиране на формираните знания, умения и компетентности на малките ученици.
В учебника по околен свят всяка отделна тема е разположена в рамките на един разтвор (фолио) от учебника. Подреждането на темите в учебния комплект следва стриктно последователността, заложена в учебната програма. Темите са групирани в раздели, като всеки раздел отговаря на една глобална тема от учебната програма.
В лявата страна на разтвора е акцентирано върху новата информация. Оформлението е подчинено на няколко основни изисквания: създаване на емоционална нагласа; осъществяване на генетична обвързаност на старото с новото знание; активизиране на логическите операции (сравнение, анализ, синтез, индукция, абстрахиране…); открояване на конкретната от учебната задача; представяне на новото учебно съдържание чрез основен и допълнителен текст (илюстрации, модели, символни изображения).
Дясната страна на фолиото включва дейности за затвърждаване на основните понятия и представи чрез работа по образец и самостоятелна работа на учениците. Дава се свобода на тяхната изява да дискутират и да изразяват собствено мнение, свързано с техния опит и творческо проникновение. Задачите дават възможност за диференцирана работа, съобразена с възможностите, потребностите и интересите на учениците.
Специален фокус е поставен върху изграждането на умение за работа с научнопопулярен текст: неговото сортиране, трансформиране, пресъздаване.
Много от темите завършват с рубриката „Още нещо за…”. Тя има познавателна и пропедевтична цел, като дава допълнителна информация, в повечето случаи интересна, любопитна и дори неочаквана за децата.

Върни се нагоре и купи ↑

Ще харесате още 

 • Околен свят за 2. клас (учебник)

  Околен свят за 2. клас (учебник)

  Илиана Мирчева

  Цена: 16,08 лв.
 • Околен свят за 2. клас

  Околен свят за 2. клас

  Калоян Манолов

  Цена: 13,33 лв.
 • Околен свят за 2. клас

  Околен свят за 2. клас

  Емилия Василева

  Цена: 13,33 лв.
 • Околен свят за 2. клас

  Околен свят за 2. клас

  Ваня Петрова

  Цена: 16,08 лв.
 • Околен свят за 2. клас

  Околен свят за 2. клас

  Людмила Зафирова

  Цена: 14,67 лв.