Философия за 11. клас – Учебник, Сергей Герджиков, Яна Рашева-Мерджанова, Философия

Философия за 11. клас – Учебник

(Учебници и помагала)

Автор: Сергей Герджиков, Яна Рашева-Мерджанова

Учебникът е одобрен от МОН със заповед РД 09 – 1666/17.08.2001 г.
Цена:
Цена: 8,00 лв.

В наличност

Автор: Сергей Герджиков; Яна Рашева-Мерджанова Категория: 11.клас; Учебници; Философия
Издател: Екстрем
Дата на издаване: 12.09.2017 Брой страници: 152
Език: Български Тегло: 0.190 кг.
Баркод: 9548418274 ISBN: 9548418274
Доставка

Доставка до 3 работни дни с куриерска фирма .

Плащане

Можете да заплатите чрез:

 • наложен платеж
 • банков превод

Разберете повече тук.

Нужда от консултация

Имате запитване? Нашите служители ще отговорят с радост.

Свържете се чрез:

Описание

Философия за 11. клас – Учебник

Вие държите в ръцете си малък пътеводител за страната Философия. Той ще ви я покаже в дванадесет маршрута по три тура всеки. Става и за групово пътуване с екскурзовод, и за самостоятелно пътуване на стоп. Пътуването на стоп си има предимства. Спираш, където падне и разглеждаш, каквото те впечатли. Насочваш се от любопитство и късмет. Но автобусът е друго нещо. Той се движи по график. Вътре е интересно. Споделят се впечатления. Слушат се разкази за забележителности на страната, наречена Свят. Така че сменяйте начина си на пътуване и не пропускайте нищо. Пътуването започва с треската на питането за това кои сме, откъде сме и накъде отиваме.

Всеки тур показва релефно една от страните на това човешко питане. Той започва с и завършва с ориентация за нашето място. Защото човек открай време се пита къде е. Този дивен свят е място неизвестно, в което сме се намерили с раждането си и ще напуснем със смъртта си.

Стъпка по стъпка ние вървим през света и го опознаваме в ход. Вкусваме от сладостта и горчивината му. Небе и земя, планини и морета, гори и води, градове и държави, култури и цивилизации. Необхватно е съкровището на света. В пясъците на времето са вкаменелостите на нашите диви предци и градовете на изчезналите цивилизации. До нас са достигнали и много прекрасно запазени дворци.

Запазени са и замъците, построени от търсачите на истината. Някои от тях са запуснати и забравени. В техните тъмни зали пъплят всевъзможни твари. Но те изглеждат внушително и напомнят за винаги жив стремеж към неизвестното. Защото само неизвестното със своя магнетизъм насочва човека с цялата му земна сила.

Кое е мястото, в което сме? Светът, погледнат философски, е под въпрос. Под въпрос е и нашия живот в него. Постоянни пътници, ние едва успяваме да огледаме това място, и вече го напускаме.

***

В автобуса и на стоп (в клас и вкъщи) вие ще намерите тук всичко необходимо за вашето пътуване: компас за определяне на местоположението, карта с направления за поредния маршрут, знаци за маркировките. После идват по три тура с кратки почивки за оглед, шега и запознанство с образи от пътуваща галерия. А когато вечер спрем, ни чака богато меню от игри и задачи. Кой ще спечели медал? За всеки има по нещо, но най-много за най-ориентираните. Който иска да му е трудно, има начини да си поблъска главата. Купонът включва дискусии, казуси, игри и задачи, истории и фрагменти от оригинални четива. В края на всеки маршрут се прави равносметка. Тук оглеждаме преминатия маршрут. Веки прави своята преценка.

***

Пътеводителят върви с дневник (Учебникът върви с работна тетрадка). Там ще намерите място за впечатления и ще запишете как сте се справили с трудните пасажи от пътя.

Не тръгвайте на път без пътеводител и дневник! Разчитайте на вашия екскурзовод (Учителя). Иначе до никъде няма да стигнете. Най-много да се загубите всред пустош или джунгла. А и няма да знаете какво точно виждате.

А сега от нас, приятно пътуване!

Очерталите маршрута

Върни се нагоре и купи ↑

Ще харесате още 

 • Философия за 11. клас - Задължителна подготовка

  Философия за 11. клас - Задължителна подготовка

  Георги Каприев

  Цена: 12,20 лв.
 • Философия за 11. клас - задължителна подготовка

  Философия за 11. клас - задължителна подготовка

  Иван Колев

  Цена: 7,20 лв.
 • Философия за 11. клас

  Философия за 11. клас

  Димитър Денков

  Цена: 9,00 лв.